Ο Μπατής αναλύει τον αντίπαλο Βαλαντσιούνας-Μοτιεγιούνας της Ελλάδας

Ο Μπατής αναλύει τον αντίπαλο Βαλαντσιούνας-Μοτιεγιούνας της Ελλάδας

Ο Μάριος Μπατής, ένας από τους συνεργάτες του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, αναλύει το παιχνίδι της Λιθουανίας, η οποία θα αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μπατής επισημαίνει ότι η Λιθουανία έχει μια ομάδα με ψηλά κορμιά, όπως οι Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας, που αποτελούν το κύριο αναφορικό σημείο στο καλάθι. Ακόμη, διαθέτουν γρήγορους παίκτες στις θέσεις των 4, με τον Γιοκουμπάιτις να είναι ο κύριος εκφραστής στα πικ εν ρολ.

Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να ελέγξει το επιθετικό τρανζίσιον της Λιθουανίας, τη δημιουργία του Γιοκουμπάιτις στα πικ εν ρολ και το inside game, κυρίως του Βαλαντσιούνας. Επίσης, πρέπει να βρουν τρόπο να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να μην επιτρέψουν στη Λιθουανία να έχει έξτρα κατοχές λόγω του μεγέθους της.

Στην επίθεση, η ελληνική ομάδα πρέπει να είναι κινητική και γρήγορη, έτσι ώστε να αποφύγει να κλείσουν οι χώροι και οι γωνίες πάσας από τη Λιθουανία λόγω του μεγέθους της. Επιπλέον, πρέπει να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια των Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας.

Ο Μπατής τονίζει ότι η θέληση, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία που έδειξε η ελληνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία πρέπει να είναι οδηγός για αυτήν και στο ματς με τη Λιθουανία. Πρέπει να κάνουν μια ακόμη τέτοια εμφάνιση για να είναι ανταγωνιστικοί και να έχουν ελπίδες να κερδίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ