Το Toyota GR86 ανανεώνεται με την Aimgain

Η Aimgain, μια ιαπωνική εταιρεία μετατροπών, παρουσίασε ένα πακέτο αισθητικών αλλαγών για το Toyota GR86, που ακολουθεί το trend των “wilder” φώτων μπροστά.

Το πακέτο περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά στοιχεία, και αναμένεται να κοστίζει περίπου χίλια ευρώ στην Ιαπωνία. Το υπόλοιπο του Toyota GR86 παραμένει ανέπαφο, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανικών τμημάτων.

Toyota GR86 Aimgain 05

Στις αλλαγές που προσφέρει η Aimgain, ξεχωρίζει πρώτον το κάλυμμα των φώτων μπροστά, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Πρόκειται για τα γνωστά “θυμωμένα” φώτα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Jeep Wrangler και πρωτοεμφανίστηκαν στην Ιαπωνία πριν από είκοσι χρόνια, γίνοντας δημοφιλή από την ταινία Fast & Furious.

Με την αναβάθμιση αυτή, το GR86 δείχνει πολύ πιο επιθετικό σε σχέση με την εργοστασιακή του εκδοχή. Επιπλέον, το kit της Aimgain περιλαμβάνει μια τροποποιημένη γρίλια με έναν επιπλέον αεραγωγό μεταξύ των φώτων και μια πιο μύτη.

Το Toyota GR86 όπως βγαίνει από το ιαπωνικό εργοστάσιο
Το Toyota GR86 όπως βγαίνει από το ιαπωνικό εργοστάσιο

Κάτω από τη γρίλια αυτή, υπάρχει μια παχιά πλαστική μπάρα, ενώ η κάτω πλευρά του προφυλακτήρα έχει επεκταθεί προς τα μπρος. Αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Toyota GR86 Aimgain 01

Η πιο εμφανής αλλαγή είναι η μεγάλη πίσω πτέρυγα, που επεκτείνεται πάνω και έξω από το υπάρχον GR86 στην πίσω πόρτα. Επιπλέον, υπάρχει και μια επεκτεταμένη πίσω αεροτομή, με πολύ μεγαλύτερες απολήξεις εξάτμισης, με ιριδίζον χρώμα που δίνει την αίσθηση της φλόγας.

Toyota GR86 Aimgain 03

Προς το παρόν, η Aimgain δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της μετατροπής, αλλά ένα πακέτο παρόμοιο για το Lexus RC κοστίζει περίπου 1.200 ευρώ. Η εταιρεία προσφέρει πακέτα επεμβάσεων για πολλά άλλα αυτοκίνητα, ακόμα και για τα Nissan GT-R και Ferrari 488, καθώς και για τα μικρά ιαπωνικά JDM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ