Το Tata Xover: Το πρώτο ινδικό crossover

Το Tata Xover: Το πρώτο ινδικό crossover

Η Tata από την Ινδία εισέρχεται στην κατηγορία των crossover μετά από διάφορα άλλα οχήματα εκτός δρόμου, pick-up και αυτοκίνητα πόλης.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα, η εταιρεία προσπαθεί ενεργά να εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ξεκίνησε με το αγροτικό της και τα μικρά Indigo και Indigo Marina, ενώ το πρωτότυπο Xover παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 2005.

tata xover b

Το Xover είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV με αυτά ενός minivan. Με μήκος αμαξώματος 4,85 μέτρα, ξεχωρίζει για το συμπαγές σχήμα του και τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED στο εμπρός και πίσω μέρος.

Η ενίσχυση στο κάτω μέρος επιτρέπει την πρόσβαση σε χωματόδρομους με ασφάλεια, ενώ το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης προσφέρει εξαιρετική ορατότητα προς τα έξω.

tata xover c

Το Xover φαίνεται να έχει το DNA του Aria, εξελίσσοντας το μοντέλο που ήταν σε παραγωγή από το 2010 έως το 2017. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Indica και διαθέτει diesel κινητήρα 2,2 λίτρων (Euro 4) με 150 ίππους, σε χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, κυκλοφορώντας στην Ιταλία από το 2012 έως το 2014 με βασική τιμή 17.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ