Το CUPRA Raval έρχεται το 2025

Το CUPRA Raval έρχεται το 2025

Είναι θέμα χρόνου η επίσημη κυκλοφορία του Raval, του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της CUPRA.

Με την ηλεκτροκίνηση να επεκτείνεται σε διαφορετικά segment, ακόμα και στο Β ομίλο ο οποίος φαινόταν αρχικά μη ελκυστικός για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, βλέπουμε μια νέα τάση. Ένα παράδειγμα αποτελεί το ηλεκτρικό Renault 5 το οποίο έχει υψηλή ζήτηση.

Συνεπώς, και άλλες εταιρείες εισέρχονται στην κατηγορία αυτή, όπως η CUPRA πρόκειται να κάνει με το επερχόμενο μοντέλο Raval. Το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγους μήνες και να βγει στους δρόμους εντός ενός έτους.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, θα είναι παρόμοιο με το SEAT Ibiza, με μήκος λίγο πάνω από τα τέσσερα μέτρα. Ωστόσο, το design του αναμένεται να είναι πιο δυναμικό και ελκυστικό, εμπνευσμένο εν μέρει από την ιδέα του UrbanRebel concept (δείτε φωτογραφία).

Το αυτοκίνητο θα έχει 5 πόρτες, εσωτερικό με έμφαση στην ψηφιοποίηση, χώρο για πέντε επιβάτες και πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα περίπου 400 λίτρων, ιδανικό για δεύτερο αυτοκίνητο μιας οικογένειας.

Αναμένεται να διαθέτει δύο επιλογές μπαταριών χαμηλής χωρητικότητας, 35 kWh και 48 kWh, προσφέροντας αυτονομία περίπου 300 και 420 χιλιόμετρων αντίστοιχα ανά φόρτιση.

Οι μπαταρίες θα τροφοδοτούν έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα, με ισχύ από 115 έως 220 ίππους ανάλογα την έκδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ