Το αγαπημένο ελληνικό νησί των Βρετανών – Η Αστυπάλαια γίνεται πρότυπο για ολόκληρο τον κόσμο

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει στραφεί για μία ακόμα φορά στην Αστυπάλαια, το ελληνικό νησί που μεταμορφώνεται σε πρότυπο πράσινου νησιού για ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με τον όμιλο της Volkswagen για το πρωτοποριακό project “Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί”. Ο στόχος αυτού του project είναι να μετασχηματίσει την Αστυπάλαια σε ένα πράσινο οικοσύστημα, με μετακινήσεις που θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα και ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, θα γίνει σημαντική αντικατάσταση των οχημάτων του νησιού με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο δημόσιας χρήσης όσο και ιδιωτικά.

Επίσης, θα εισαχθούν υπηρεσίες κινητικότητας που θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αστυπάλαια. Το προτζεκτ περιλαμβάνει επίσης την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σκούτερ που μπορούν να νοικιαστούν μέσω της εφαρμογής astyMOVE.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian έστειλε τη δημοσιογράφος Heidi Fuller-Love να επισκεφτεί την Αστυπάλαια και να γράψει ένα άρθρο για την εμπειρία της στο “ειδυλλιακό ελληνικό νησί όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυριαρχούν”.

Στο άρθρο της, η δημοσιογράφος επαινεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Αστυπάλαια στον τομέα της κινητικότητας, με το μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί και τις ευκολίες που προσφέρει η on-demand συγκοινωνία με τα ηλεκτρικά VW ID. Buzz. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τη ζωή των κατοίκων του νησιού.

Χάρη σε αυτό το project, στην Αστυπάλαια βρίσκονται τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ηλεκτρικά ταξί και ασθενοφόρα βασισμένα σε μοντέλα της Volkswagen.

Η Αστυπάλαια γίνεται πραγματικότητα πρότυπο για ολόκληρο τον κόσμο, καθώς προωθεί την αειφορία και την πράσινη κινητικότητα μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: The Guardian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ