Τα μοντέλα της Leapmotor έρχονται στην Ευρώπη – Ποια είναι

Τα μοντέλα της Leapmotor έρχονται στην Ευρώπη – Ποια είναι

Με την αγορά του 20% της κινεζικής Leapmotor, ο όμιλος Stellantis ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Stellantis θα αποκτήσει το 51% των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Leapmotor στην Ευρώπη και την τεχνογνωσία από τις προηγμένες τεχνολογίες της κινεζικής εταιρείας. Αντίστοιχα, η Leapmotor θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Stellantis.

Η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 στην Hangzhou της Κίνας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Μετά τα πρώτα προϊόντα της το 2019, η εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρώτο εγχώριο chip τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) το ‘Lingxin 01’ το 2018.

Με το 20% εξαγοράς από τη Stellantis, ιδρύθηκε το παράρτημα Leapmotor International, στο οποίο η Stellantis έχει το 51% και η Leapmotor το 49%. Η Leapmotor International θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της σε ευρωπαϊκές χώρες από το Σεπτέμβριο του 2024.

Η Stellantis επέλεξε το εργοστάσιο της στην Πολωνία για την κατασκευή του μοντέλου Leapmotor T03. Επίσης, το εργοστάσιο της στη Rivalta θα χρησιμεύσει ως κέντρο διανομής ανταλλακτικών της Leapmotor από τον Ιούλιο του 2024.

Η αντίδραση των συνδικάτων στις αλλαγές είναι θετική, καθώς αναγνωρίζουν τα οφέλη της συνεργασίας της Stellantis με τη Leapmotor για την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ