Πρόβλημα σχετικά με την Αυτόνομη Οδήγηση – Απαγόρευση σε Επαρχία

Πρόβλημα σχετικά με την Αυτόνομη Οδήγηση – Απαγόρευση σε Επαρχία

Τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων επιπέδου 3 απαγορεύτηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση της επαρχίας British Columbia του Καναδά.

Σύμφωνα με τον νόμο ‘Motor Vehicle Act’ της επαρχίας, αυτή η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 5 Απριλίου 2024, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων επιπέδου 3, 4 και 5 στην περιοχή, ακόμα και αν τα συστήματα δεν χρησιμοποιούνται.

mercedes benz eqs drive pilot 03

Αυτή τη στιγμή, τα μόνα οχήματα με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 που κυκλοφορούν είναι τα Mercedes-Benz S-Class και EQS. Αυτά τα οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας σε κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης.

Το σύστημα αυτονομίας των αυτοκινήτων επιπέδου 3 λειτουργεί σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους με ταχύτητα έως 70 km/h, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου χωρίς την ανάγκη για παρέμβαση του οδηγού.

mercedes benz eqs drive pilot 05

Σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης, οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο και ενδεχομένως με φυλάκιση. Επιπλέον, υπάρχει προοπτική η χρήση των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 να επιτραπεί στο μέλλον, όταν η τεχνολογία εξελιχθεί περαιτέρω.

mercedes benz eqs drive pilot 01

Οι υπεύθυνοι αναγνωρίζουν ότι η τεχνολογία αυτή αποτελεί μια νεότερη εξέλιξη που απαιτεί περαιτέρω δοκιμές και προσαρμογές πριν από τη γενική της χρήση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ