Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen;

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen;

Η Volkswagen ετοιμάζει τη νέα πλατφόρμα της, SSP, που θα αποτελέσει τη βάση για τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα, ξεκινώντας από ένα SUV!

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγα χρόνια, αλλά θα αποτελέσει τη βάση νέων μοντέλων με κάποια καθυστέρηση από το αρχικό πλάνο.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι το 2026 θα είναι η χρονιά της ηλεκτροκίνησης για την εταιρεία, αλλά σύμφωνα με τον CEO της, Thomas Schäfer, θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

Μιλώντας σε ένα event για τα 50 χρόνια του Golf, ο Schäfer ανακοίνωσε ότι τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SSP θα κυκλοφορήσουν τελικά το 2028.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Αυτό οφείλεται σε μερικές προκλήσεις κατά την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που είναι βασισμένη σε μεγάλο βαθμό σε λογισμικό και σε μια γενική επιβράδυνση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων λόγω μειωμένων πωλήσεων.

Η πλατφόρμα SSP θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες MEB και EPP. Όπως ανακοίνωσε ο Schäfer, το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε αυτήν θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει και το Golf.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα μας φέρει αυτή η νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πώς θα διαφέρουν στον σχεδιασμό από την οικογένεια ID. Ίσως το πρωτότυπο ID.2all που έχει λάβει θετικές κριτικές να μας δώσει μια ιδέα για το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ