Πότε θα επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης;

Αναμένεται η επιτροπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να γίνει μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα από τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Ταχιάος υπενθύμισε επίσης ότι έγιναν παρεμβάσεις στα διόδια της Ε65, της Ιονίας Οδού, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το μεταφορικό κόστος. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για αυθαίρετες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, καθώς αυτό αποτελεί φαινόμενο αισχροκέρδειας.

Όσον αφορά την πληγείσα οδική υποδομή, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι η εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ανθεκτικότητα των υποδομών και την αντοχή των τοπικών κοινοτήτων. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι αποφάσεις θα είναι γρήγορες, αλλά όχι βεβιασμένες, και θα βασίζονται σε επιστημονική αξιολόγηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας από ειδικούς πραγματογνώμονες. Τέλος, τόνισε ότι η περιβαλλοντική αειφορία θα ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό των εργασιών.

Οι πληγέντες ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, ενώ συνεχίζονται οι αυτοψίες στους πληγείσες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις και κτιριακές υποδομές. Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο εκτείνονται σε ένα μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων, από τον Δομοκό έως τον Κραννώνα, και στα δίκτυα που συνδέουν τη Λάρισα με τον Βόλο και τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα. Επιπλέον, προκλήθηκαν ζημιές στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ