Πόσες παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία από Αθηναίους οδηγούς σε μόλις 15 ημέρες;

Πόσες παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία από Αθηναίους οδηγούς σε μόλις 15 ημέρες;

Κατά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου, η Τροχαία κατέγραψε πάνω από 1.180 περιπτώσεις επαρκώς λάθος συμπεριφοράς από οδηγούς στην Αθήνα.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ακινητοποιήσεις οχημάτων, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπέρβαση της ταχύτητας, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, καθώς και πρόκληση υπερβολικού θορύβου στους δρόμους της περιοχής της Αττικής.

adeies peripoliko 1

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργήθηκαν εξαιρετικά επιμελείς έλεγχοι κατά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου σε οδικούς άξονες, όπου παρατηρήθηκε υψηλό ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων και έντονη κίνηση οχημάτων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ελέγχου των οδηγών ταξί και αντιμετώπιση της παράνομης απόκτησης τμημάτων οδών και πεζοδρομίων.

Καταγράφηκαν συνολικά 17.792 παραβάσεις από τα ειδικά συνεργεία ελέγχων. Ανάμεσά τους, 503 καταγγελίες για οδήγηση κάτω από την επήρεια οινοπνεύματος, 1.350 παραβιάσεις του άνω ορίου ταχύτητας, 157 σχετικές με παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 395 για μη επιτρεπόμενη χρήση κινητού τηλεφώνου, 570 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1.559 για μη χρήση κράνους, και 47 περιπτώσεις επικίνδυνων ελιγμών.

radar mpatsos1

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, 3 οδηγοί συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διεξάγουν αγώνες από το αστυνομικό τμήμα. Τα οχήματά τους κατασχέθηκαν.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι οι επιχειρησιακές δράσεις για την ασφάλεια στους δρόμους της Αττικής θα εμπλουτιστοώσν και θα εντατικοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ