Πόσα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα κυκλοφορούν το 2040;

Πόσα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα κυκλοφορούν το 2040;

Μια έρευνα της PwC ανατρέπει τα δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν θέσει αυστηρούς στόχους για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2 από το 2030. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

gas station image

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 70% των κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης και diesel) αναμένεται να συνεχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη, καθυστερώντας τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά – από 16 τεραβατώρες σήμερα σε 355 τεραβατώρες το 2040. Αυτό απαιτεί πρόσθετη παραγωγή 13% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σήμερα στην ΕΕ.

gas station image

Το 2040, αναμένεται όλα τα πρόσφατα ταξινομημένα αυτοκίνητα και φορτηγά στην ΕΕ να είναι ηλεκτρικά με μπαταρία ή να λειτουργούν με κυψέλες υδρογόνου και καυσίμου. Περίπου το 70% των αυτοκινήτων και το 65% των φορτηγών πιθανότατα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βενζίνη ή diesel.

Ο ειδικός της PwC Strategy, Philipp Rose, δήλωσε ότι «θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε κυρίως ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο και να αντικαταστήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από το κοινό». Ωστόσο, επειδή τα παλαιότερα οχήματα θα κινούνται λιγότερο από τα καινούργια, οι εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν στο μισό έως το 2040.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ