Πώς να εξοικονομήσεις 10 ευρώ σε κάθε γέμισμα στο βενζινάδικο με ένα απλό κόλπο – Ποιος διακόπτης χρειάζεσαι

Πώς να εξοικονομήσεις 10 ευρώ σε κάθε γέμισμα στο βενζινάδικο με ένα απλό κόλπο – Ποιος διακόπτης χρειάζεσαι

Η λύση στο ερώτημα αν τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου προέρχεται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καναδικό οργανισμό φυσικών πόρων.

Απλώς πατώντας έναν διακόπτη μπορεί να περιοριστεί η κατανάλωση καυσίμου κατά έως και 20%.

Σύμφωνα με τον οργανισμό φυσικών πόρων του Καναδά, η χρήση του cruise control σε σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, με άμεσα αισθητά οφέλη.

Το cruise control, που υπάρχει στα αυτοκίνητα τα τελευταία 20 χρόνια, διατηρεί σταθερή την ταχύτητα που επιλέγουμε εμείς.

Cruise Control

Στην πιο προηγμένη μορφή του, το ενεργό cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, όταν πλησιάζουμε ένα άλλο όχημα, η ταχύτητα αυτόματα μειώνεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Η συνεχής διατήρηση της ταχύτητας έχει άμεσα οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου, αποφεύγοντας απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις.

Cruise Control

Η χρήση του cruise control είναι κατάλληλη για τις διαδρομές όπου μπορεί να διατηρηθεί σταθερή ταχύτητα, όπως στο εθνικό δίκτυο, όπου η οικονομία καυσίμου είναι σημαντική.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το cruise control μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου, όπως σε ανηφορικές διαδρομές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνεται να απενεργοποιηθεί ή να μειωθεί η προεπιλεγμένη ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου.

Εάν επιτύχεις μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 20%, μπορείς να εξοικονομήσεις 10 ευρώ σε κάθε γέμισμα με 50 ευρώ καυσίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ