Ο νέος Jeep Recon θα διαθέτει αυτονομία 600 χιλιομέτρων

Ο νέος Jeep Recon θα διαθέτει αυτονομία 600 χιλιομέτρων

Μετά το πρώτο ηλεκτρικό Jeep της ιστορίας, το Avenger, ακολουθεί το ισχυρό Recon που θα ανταγωνιστεί το Land Rover Defender – ως μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρείας στην Ευρώπη.

Το Recon αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρική έκδοση του διάσημου Wrangler, με πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας. Μαζί με το Wagoneer S – το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσης μέσα στο 2025- η γκάμα της Jeep στην Ευρώπη θα επεκταθεί σε επτά μοντέλα. Να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Stellantis, ο οποίος περιλαμβάνει την Jeep, προτίθεται να μετατρέψει όλη τη γκάμα των οχημάτων της σε ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Jeep Recon 02 0

Τα δύο αυτά νέα μοντέλα του 2025, Recon και Wagoneer S, βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική STLA Large της Stellantis. Παρά την έλλειψη ανακοίνωσης τεχνικών λεπτομερειών από την Jeep, το Recon αναμένεται εκτός από την αυτονομία 600+ χιλιομέτρων, να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Recon θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, όπου θα κυκλοφορήσει πρώτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει off-road χαρακτηριστικά που αντλούν από την πλούσια ιστορία της μάρκας, παρέχοντας επιλογές όπως την αφαίρεση των θυρών και της σκληρής οροφής.

Jeep Recon 01

Σε σύγκριση με το Wrangler, το Recon θα διαφέρει λίγο στις διαστάσεις και στη θέση του στην αγορά. “Είναι ένα μοναδικό, τετραγωνισμένο αυτοκίνητο και πολύ ικανό. Θα τοποθετηθεί ελαφρώς χαμηλότερα στην αγορά σε σχέση με το Wrangler”, δήλωσε η επικεφαλής της Jeep Ευρώπης, Antonella Bruno.

Jeep Recon 04 0

“Στο μέλλον, θέλουμε να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης στα τετρακίνητα ηλεκτρικά αυτοκίνητα“, πρόσθεσε η Bruno. Επιπλέον, δήλωσε ότι δεν θεωρεί τον βασικό ανταγωνιστή της Jeep στην Ευρώπη τη Land Rover, παρά την ένδειξη της αμερικανικής εταιρείας στον τομέα της τετρακίνησης. Αντιθέτως, η Jeep στοχεύει να αποσπάσει μερίδιο των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις Volkswagen και Mini.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ