Μεγάλες απολύσεις σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία -Ποια μοντέλα προορίζονται για κατασκευή

Μεγάλες απολύσεις σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία -Ποια μοντέλα προορίζονται για κατασκευή

Τα ανεπαρκή εμπορικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς αναγκάζουν την αμερικάνικη εταιρεία να προχωρήσει σε μείωση του υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Rivian και τη δημοσιοποίηση των εμπορικών αποτελεσμάτων για την προηγούμενη χρονιά, η start-up εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει να μειώσει το πλήρως απασχολούμενο εργατικό δυναμικό της κατά 10%.

Rivian%20Factory%203

Ωστόσο, η Rivian δεν θα απολύσει τους ωρομίσθιους εργάτες που απασχολούνται στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Νόρμαλ του Ιλινόις. Συνολικά, η Rivian απασχολεί κάτι λιγότερο από 17.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μισθωτών και αυτών που απασχολούνται με την ώρα. Εκπρόσωπος πάντως της εταιρείας, ανέφερε ότι η Rivian δεν θα δώσει αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες για τις απολύσεις που θα πραγματοποιήσει.

Rivian%20R1T

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, Robert «RJ» Scaringe, δήλωσε μέσω δελτίου Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα εχθές, ότι πιστεύει ακράδαντα στον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά αναγνωρίζει βραχυπρόθεσμα ότι υπάρχουν δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες.

Rivian%20R1S 0

Η Rivian προσπάθησε να γίνει κερδοφόρα ακολουθώντας ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης, αρκετά πριν κυκλοφορήσει το R2 στους δρόμους. Στόχος βέβαια ήταν η κερδοφορία, αλλά τελικά η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και συνολικά 5,4 δισ. για ολόκληρο έτος.

Ωστόσο, οι αλλαγές στο εργατικό δυναμικό και οι μέτριοι στόχοι παραγωγής υποδηλώνουν ότι η πορεία της Rivian προς την ευημερία θα είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση των ηλεκτροκίνητων, ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί και φυσικά μειώνονται οι τιμές στις μεγάλες αγορές του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ