Λήξη της δωρεάν παροχής αέρα στα βενζινάδικα – Απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις

Η οικονομική κατάσταση των βενζινάδικων στη Γερμανία είναι τόσο δύσκολη που οι πρατηριούχοι αναγκάζονται να σταματήσουν τη δωρεάν παροχή αέρα στους οδηγούς που επιθυμούν να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών τους.

Η πρόθεση των πρατηριούχων να χρεώνουν τους οδηγούς για την παροχή υπηρεσιών προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς η πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου πίεσης και παροχής αέρα για τα ελαστικά στα πρατήρια είναι ελεύθερη και δωρεάν σε ολόκληρο τον δυτικό και μη κόσμο.

Εικόνα που δείχνει τη λήξη της δωρεάν παροχής αέρα στα βενζινάδικα

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν τα πρατήρια καυσίμων στη Γερμανία, τα οποία επικαλούνται τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ως δικαιολογία για τη χρέωση κάθε όχημα που προσθέτει αέρα στα ελαστικά του.

Οι πολίτες που διαθέτουν αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα θα επωμιστούν ένα ακόμα κόστος, αυτό της χρήσης του συμπιεστή αέρα, που από το 2013 χρεώνεται από μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσίμων.

Εικόνα που δείχνει το τέλος της δωρεάν παροχής αέρα στα βενζινάδικα

Η ενεργειακή κρίση έχει συρρικνώσει τα έσοδα των πρατηρίων σε τέτοιον βαθμό που καθιστά ασύμφορη τη λειτουργία του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρωση των ελαστικών με αέρα.

Οι πρατηριούχοι επιχειρούν να επιβάλλουν το κόστος στους χρήστες, όχι στις επιχειρήσεις, βάζοντας έτσι τέλος σε μια δωρεάν παροχή.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ