Η Toyota αφιερώνει 3,5 ώρες για την επιθεώρηση κάθε Century

Η Toyota αφιερώνει 3,5 ώρες για την επιθεώρηση κάθε Century

Από το 1967, το Toyota Century σχετίζεται στην Ιαπωνία με ένα πολυτελές sedan, αλλά τώρα φαίνεται ότι το ίδιο όνομα θα χρησιμοποιηθεί για ένα SUV, αν και η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.

Το μη-SUV, λοιπόν, περιγράφεται ως μια νέα προσέγγιση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου που θα κοστίζει περίπου 170.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 156.000 ευρώ στην εγχώρια αγορά. Αυτό είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο από τη βασική έκδοση ενός Land Cruiser.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/toyota-century-b.jpg?itok=PySbTS1K" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/toyota-century-b.jpg?itok=uPAxa6ok 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/toyota-century-b.jpg?itok=PySbTS1K 500w" data-sizes="auto" width="" height="" class="" alt="toyota century b”>

Σύμφωνα με το περιοδικό «Toyota Times», το Century θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tahara στην Ιαπωνία. Αλλά η διαδικασία επιθεώρησης του δεν θα είναι η συνηθισμένη. Αντί για πολλαπλούς επιθεωρητές, ένας κύριος λειτουργεί ως ο επιθεωρητής και επιβλέπει όλους τους ελέγχους.

Λόγω της ιδιαιτερότητάς του, η Toyota δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιθεώρησή του. Ένας ανώτερος στελέχος είναι υπεύθυνος για την επιθεώρηση και τον έλεγχο των εργασιών των επιθεωρητών.

toyota century c

Ο αρχιεπιθεωρητής
ακολουθεί συνολικά 17 διαφορετικά βήματα, πριν δώσει το οριστικό «ok» για κάθε αυτοκίνητο. Τα πρότυπα των ελέγχων που γίνονται είναι πιο αυστηρά από αυτά ενός Lexus. Το Century εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση δίνεται στην ποιότητα της βαφής.

Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος των μηχανικών μερών και ειδική προσομοίωση της ηλεκτρικής λειτουργίας των μοτέρ. Ακολούθως, προσομοιώνονται οι συνθήκες οδήγησης για την ανίχνευση τυχόν θορύβων σε υψηλές ταχύτητες. Η Toyota αφιερώνει συνολικά 3,5 ώρες για την επιθεώρηση κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ