Η Λεωφ. Ποσειδώνος υπόγεια: Το Έργο Που Αλλάζει την Παραλιακή

Η Λεωφ. Ποσειδώνος υπόγεια: Το Έργο Που Αλλάζει την Παραλιακή

Η Λεωφόρος Ποσειδώνος εξελίσσεται υπόγεια για να βελτιωθεί η κυκλοφορία και να αποφορτιστούν οι οδηγοί από καθημερινά κολλήματα στην κίνηση.

Οι εργασίες υπογειοποίησης τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος προχωρούν, με στόχο να βελτιωθούν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πεζών προς τη θάλασσα.

Το έργο συνδέεται άμεσα με το The Ellinikon, μια μεγάλη αναπλάση που θα φέρει νέες επενδύσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον, επηρεάζοντας θετικά την περιοχή της Αττικής και ολόκληρη τη χώρα.

Η υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος περιλαμβάνει ένα τμήμα μήκους 1,3 χλμ., με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου που θα ενοποιεί το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία.

Η τεχνική “cut & cover” επιλέχθηκε για την υπογειοποίηση, εξασφαλίζοντας τη μη αλλοίωση του επιφανειακού τοπίου. Η ολοκλήρωση του έργου θα συμπεριλάβει τον περιορισμό των σηματοδότων και τη μετατροπή της παραλιακής σε χώρο με πράσινα περιβόλια και δρόμους για πεζούς και ποδηλάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ