Η Jeep παράγει τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Wagoneer S και Recon

Η Jeep παράγει τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Wagoneer S και Recon

Μετά το Avenger, η Jeep επιταχύνει τη διαδικασία για την κυκλοφορία των δύο νέων ηλεκτρικών SUV της, του πολυτελούς Wagoneer S και του συμπαγούς Recon. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο αυτά μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία.

O Wagoneer S αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής αργότερα φέτος, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο CEO της Jeep, Antonio Filosa, και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Wagoneer S θα διαθέτει ασφάλτινο προφίλ ως υψηλή ηλεκτρική λιμουζίνα, με έμφαση στον δυναμισμό και την απόδοση. Θα ανταγωνιστεί ανταγωνιστές όπως το Cadillac Lyriq και το Mercedes EQE SUV, με απόδοση 600 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Recon αποτελεί μια πιο συμπαγή και ανθεκτική εκδοχή, ουσιαστικά ως ηλεκτρική αλληλουχία του Wrangler, ενώ και ο τελευταίος θα λάβει ηλεκτρική έκδοση το 2028. Υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2024, βοηθώντας έτσι την εταιρεία να πωλήσει 10.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος του έτους στις ΗΠΑ.

Παρά τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, η Jeep συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη υβριδικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, παραμένοντας στο μάντατό της μαζί με άλλους παραγωγούς όπως η Jaguar Land Rover και η Mercedes. Το Wrangler 4xe αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα PHEV στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Jeep ετοιμάζει μια αντίστοιχη plug-in υβριδική έκδοση του Gladiator με στόχο τις 175.000 πωλήσεις PHEV αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2024. Από το 2025 αναμένονται ανανεώσεις στα Compass, Cherokee και πιθανώς στο Grand Cherokee, τα οποία θα εφοδιαστούν με την υβριδική τεχνολογία 4xe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ