Η εφαρμογή πλοήγησης στο κινητό που προκαλεί διαμαρτυρίες στους κατοίκους μιας πόλης – Τι τους ενοχλεί

Η εφαρμογή πλοήγησης στο κινητό που προκαλεί διαμαρτυρίες στους κατοίκους μιας πόλης – Τι τους ενοχλεί

Οι κάτοικοι της γαλλικής πόλης Camphin-en-Carembault κατηγορούν την εταιρεία της εφαρμογής πλοήγησης Waze ότι καθοδηγεί τους οδηγούς μέσα από την πόλη τους, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη.

Οι σύγχρονοι χάρτες πλοήγησης, όπως η Waze, μπορεί να κατευθύνουν τους οδηγούς μέσω μικρότερων δρόμων αν υπολογίσουν ότι θα εξοικονομήσει χρόνο σε σχέση με τις κύριες λεωφόρους, όταν αυτές έχουν κίνηση.

Η Waze εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ οχημάτων για να προειδοποιεί τους χρήστες για επικίνδυνες καταστάσεις ή να τους καθοδηγεί σε εναλλακτικές διαδρομές.

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ενόχληση στους κατοίκους των μικρών πόλεων, όπως η Camphin-en-Carembault, οι οποίοι υφίστανται τώρα την καθημερινή κίνηση πολλών περισσότερων οχημάτων στους στενούς δρόμους τους.

Ο δήμαρχος Matthieu Lestoquoy αποφάσισε να πάρει μέτρα για το πρόβλημα, ξεκινώντας με τη μείωση του ορίου ταχύτητας στην πόλη, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κίνηση κατά περίπου 2.000 οχήματα την ημέρα.

Ωστόσο, οι λύσεις δεν είναι αρκετές και άλλες προτάσεις πρέπει να αναζητηθούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πρόσφατα, η πόλη Lille αποφάσισε να συνεργαστεί με την Waze για να αποφύγει την κυκλοφορία από συγκεκριμένους δρόμους, αλλά αυτή η ενέργεια απλώς μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλα μέρη της επαρχίας.

Έτσι, η ζωή δεν γίνεται απλούστερη, αλλά πιο περίπλοκη για τους κατοίκους των μικρών πόλεων που επηρεάζονται από την κυκλοφοριακή κατάσταση που δημιουργείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ