Γιατί πωλούνται τα πολυτελή αυτοκίνητα στην Ουκρανία και τι φοβούνται οι κάτοικοι

Γιατί πωλούνται τα πολυτελή αυτοκίνητα στην Ουκρανία και τι φοβούνται οι κάτοικοι

Η απρόσμενη αύξηση των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων πριν από δύο χρόνια, προκαλεί εντύπωση. Παρά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, η αγορά αυτοκινήτου σημειώνει αναπάντεχη άνθιση.

Οι πωλήσεις πολυτελών οχημάτων στην Ουκρανία έχουν εκρηκτική αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια. Η Tesla είναι η μάρκα που ξεχωρίζει, με τις πωλήσεις να δεκαπλασιάζονται σε σχέση με το 2021. Ακόμη, η BMW και η Mercedes ανεβαίνουν στην κατάταξη με αυξημένες πωλήσεις.

Οι κάτοικοι της Ουκρανίας επιλέγουν ακριβότερα αυτοκίνητα, με τη μέση τιμή των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2023 να αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με το 2021. Οι λόγοι περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της φήμης για εμπορική συνεργασία με τη Ρωσία, την αποφυγή της τραπεζικής καταθέσεων λόγω φόβου οικονομικής κρίσης, και την ανάγκη για αξιόπιστο μέσο διαφυγής σε περίπτωση επιδείνωσης των εχθροπραξιών.

Τέλος, οι πολεμικές συγκρούσεις αποδεικνύονται επικερδείς για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών που επενδύουν τα κέρδη τους σε πολυτελή αυτοκίνητα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ