Γιατί η Porsche αποσύρει νωρίς τα μοντέλα Boxster και Cayman 718

Γιατί η Porsche αποσύρει νωρίς τα μοντέλα Boxster και Cayman 718

Η Porsche έχει διακόψει την παραγγελία των μοντέλων σειράς 718 λόγω νέου Νόμου της Ε.Ε. για την κυβερνοασφάλεια, αλλά η ηλεκτρική γενιά των Boxster και Cayman είναι προ των πυλών.

Ο νέος νόμος, που τίθεται σε ισχύ στις 7 Ιουλίου 2024, απαιτεί προδιαγραφές ασφαλείας και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό για τις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στην ασφάλεια των αυτοκινήτων τους με εγκεκριμένα συστήματα προστασίας, αλλιώς πρέπει να αποσύρουν τα μοντέλα από την αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι 718 Boxster και Cayman βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους και ετοιμάζεται η νέα γενιά τους, η Porsche διέκοψε την παραγωγή τους για να επικεντρωθεί στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Αυτό αφορά επίσης το Macan, το οποίο επίσης μετατρέπεται σε ηλεκτρικό μοντέλο. Η εταιρεία ετοιμάζει την αποσύρση των 718 Boxster και Cayman παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι διαθέσιμα σε κάποιους μεταπωλητές στην Ευρώπη.

Η Porsche μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία της νέας ηλεκτρικής γενιάς των αυτοκινήτων της, ξεκινώντας από τα σπορ-coupe έως τα ανοικτά σπορ αυτοκίνητα. Αναμένεται ότι αυτά τα ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι έτοιμα από το 2025 και θα κυκλοφορήσουν ως μοντέλα του 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ