Η πιο όμορφη διαδρομή στην Ελλάδα: Πόσα χιλιόμετρα και πού βρίσκεται

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο που συνδυάζει βουνό και ποτάμι, υπάρχει μια διαδρομή που διεκδικεί τον τίτλο της πιο όμορφης στην Ελλάδα.

Το Καρπενήσι είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές και απέχει 282 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 3μιση ώρες οδήγησης). Προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Karpenisi prousos 2

Μία επίσκεψη στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά περιλαμβάνει συνήθως και την εκδρομή μέχρι την Ιερά Μονή Προυσού ή αλλιώς την Παναγία την Προυσιώτισσα, ένα μοναστήρι που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την επανάσταση του ’21 και αποτέλεσε στρατηγείο του Καραϊσκάκη. Πλέον αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της χώρας μας.

Karpenisi prousos 4

Η απόσταση από το Καρπενήσι μέχρι τη Μονή είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και η διαδρομή σαν κουβάρι δίπλα από τον Καρπενησιώτη ποταμό. Το φυσικό τοπίο ενισχύεται από τα βουνά και τον βράχο που γλύφει τον δρόμο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Karpenisi prousos 3

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μπορείτε να κάνετε στάσεις σε ανοίγματα του δρόμου για να απολαύσετε την ομορφιά του ποταμού και της γύρω φύσης. Η επιλογή να οδηγήσετε σε αυτή τη διαδρομή σίγουρα θα ανταμειφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ