Αποκάλυψη: Αμφισβήτηση των online διασταυρώσεων για το ΚΤΕΟ

Αποκάλυψη: Αμφισβήτηση των online διασταυρώσεων για το ΚΤΕΟ

Το νομοσχέδιο αναφέρεται στην ασφάλιση και τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπέβαλε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προβλέπονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για την εντοπισμό παραβάτων ιδιοκτητών οχημάτων τουλάχιστον μία φορά στο εξάμηνο. Ωστόσο, το Carandmotor.gr διαπίστωσε κάποιες ασάφειες όσον αφορά τις διασταυρώσεις για το ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο αναφέρεται η παράβαση σχετικά με την ασφάλιση, τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ και την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας, χωρίς όμως να αναφέρεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να μην προβλέπει τη διασταύρωση για το ΚΤΕΟ.

Παράλληλα, στο άρθρο 22 αναφέρεται η διασταύρωση για τον εντοπισμό παραβατών οχημάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, στο άρθρο 23 περιλαμβάνονται οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

Οι διασταυρώσεις πραγματοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και περιλαμβάνουν ελέγχους που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων για τα οχήματα και τα σχετιζόμενα πρόσωπα. Η ηλεκτρονική διασταύρωση διενεργείται τουλάχιστον μία φορά ανά ημερολογιακό εξάμηνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ