Αυτοκίνητο της Χρονιάς στον Κόσμο: Το Volvo EX30 κορυφαίο μικρό SUV

Αυτοκίνητο της Χρονιάς στον Κόσμο: Το Volvo EX30 κορυφαίο μικρό SUV

Το Volvo EX30 αναδείχθηκε ως το κορυφαίο αστικό αυτοκίνητο του κόσμου για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και το μικρό SUV της Volvo βρέθηκε ανάμεσα στα τρία κορυφαία αυτοκίνητα του κόσμου, ενώ η λίστα των υποψηφιοτήτων αριθμούσε 38 ονόματα.

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μας γεμίζει χαρά και επιβεβαιώνει τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Διευθυντής Εκτελεστικός της Volvo, Jim Rowan. «Η ανταπόκριση των πελατών στο EX30 υπερβαίνει τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα ιδανικό όχημα για τις σημερινές αγοραστικές συνθήκες, καθώς οι αγοραστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι βέβαιος ότι το EX30 θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή μας φέτος και στο μέλλον».

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Volvo%20EX30%20%282%29_5.jpg?itok=PtxM9-RI" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/Volvo%20EX30%20%282%29_5.jpg?itok=tpwWTVn0 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Volvo%20EX30%20%282%29_5.jpg?itok=PtxM9-RI 500w" data-sizes="auto" width="" height="" class="" alt="Volvo EX30“>

Το EX30 παρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, λαμβάνοντας πλήθος θετικών κριτικών και έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year, το Small SUV/Crossover of the Year από την Sunday Times και το Ecowarrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.

Το EX30 αποτελεί μια ισχυρή προσθήκη στη γκάμα προϊόντων της Volvo, η οποία περιλαμβάνει επίσης ελκυστικά plug-in και υβριδικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες. Αυτά τα οχήματα αποτελούν μια σημαντική γέφυρα για να επιτευχθεί ο στόχος της Volvo να παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Volvo EX30

Από την παρουσίασή του, το EX30 γνώρισε άνοδο στη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών. Σύμφωνα με τις παραγγελίες της εταιρείας, το νέο μοντέλο αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή της φετινής χρονιάς.

Το EX30 αποτελεί το πιο μικρό SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo και βασίζεται σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πέρα από τις μηδενικές εκπομπές, το EX30 έχει σχεδιαστεί με σκοπό να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του.

Volvo EX30

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών συστημάτων κίνησης με ηλεκτρική κίνηση: τη μονοκινητήρα έκδοση με κινητήρα 272 ίππων και μπαταρία 51kWh, τη μονοκινητήρα έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία 69kWh και τη διπληκινητήρα έκδοση με δύο μοτέρ συνολικής απόδοσης 428 ίππων (315kW) και μπαταρία 69kWh.

Να υπενθυμίσουμε ότι το EX30 προσφέρει αυτονομία οδήγησης έως 476 χιλιόμετρα και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 25 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ