Αυτά τα ανταλλακτικά αγαπούν να κλέβουν οι κλέφτες αυτοκινήτων

Οι κλοπές ανταλλακτικών μερών αυτοκινήτων αυξάνονται, και οι ασφαλιστικές εταιρείες μας δείχνουν ποια μοντέλα υποφέρουν περισσότερο.

Οι ασφαλιστικές στη Μεγάλη Βρετανία έκαναν γνωστή μια λίστα με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που προτιμούν οι κλέφτες, καθώς και τις μάρκες που δέχονται τις περισσότερες κλοπές με σκοπό την λεηλασία διαφόρων εξαρτημάτων.

Car parts thieves 2

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι κλέφτες αφαιρούν συχνά τα εμπρός φωτιστικά σώματα των Porsche (8,6% των κλεμμένων ανταλλακτικών), ακολουθούμενα από την Honda (7,9%), την BMW (7,8%) και την Audi (7,5%).

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας, τα φώτα στα μοντέλα της Porsche είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να είναι εύκολο να αφαιρεθούν. Πρόκειται για ακριβά ανταλλακτικά, και αυτό εξηγεί γιατί ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους κλέφτες.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές ανταλλακτικό που κλέβουν είναι τα πίσω φώτα, σε ποσοστό 4,6% των κλοπών. Ακολουθούν οι εξωτερικοί καθρέφτες (2,2%) και οι ζάντες αλουμινίου (1,8%).

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στη Μ.Βρετανία αναφέρουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι κλοπές ανταλλακτικών αύξησαν κατά 47% από σταθμευμένα αυτοκίνητα, λόγω της αύξησης των τιμών των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ