Η προετοιμασία ξεκίνησε και ο Χρήστος Δεληγιάννης βρήκε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα. Ο πρόεδρος του ΑΣΚ μίλησε στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, και το βασικό του κάλεσμα ήταν για τον κόσμο της Καρδίτσας αλλά και των γύρω περιοχών: «Όσο ο κόσμος της Καρδίτσας θα είναι κοντά στην προσπάθεια, η διοίκηση θα είναι εκεί για κάθε υπέρβαση».
Μέσα από τον απολογισμό της διαδρομής, έκανε μια αναδρομή στα δώδεκα χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες, από τα οποία τα πέντε τελευταία βρίσκονται στην κορυφαία βαθμίδα, την GBL. Εξήγησε πώς λειτουργεί ο σύλλογος, περιέγραψε όλο το πλάνο και στάθηκε σε όσα έρχονται. Η ομάδα καλείται να χτίσει το ρόστερ της από την αρχή, κάτι που για μια πόλη με τα δεδομένα της Καρδίτσας μοιάζει μάλλον αναμενόμενο.
Ξεχωριστή θέση στη συγκέντρωση είχε η παραμονή του Νίκου Παπανικολόπουλου. Ο προπονητής θα συνεχίσει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, έχοντας γύρω του και το ίδιο επιτελείο των τελευταίων ετών. «Αυτό ήταν ο νούμερο ένα στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά, «έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η φιλοσοφία όλης της ομάδας και ο χαρακτήρας που έχει χτίσει η Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια». Ο ίδιος το χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί, με τον σύλλογο να έχει περάσει από πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.
Το πολυμετοχικό σχήμα διοίκησης παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος, με τον πρόεδρο να το αποκαλεί σημείο αναφοράς για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Το μοντέλο αυτό έχει στηρίξει την ομάδα σταθερά, και κάθε σεζόν, όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποί της, ο σύλλογος πετυχαίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είχε αρχικά σχεδιαστεί. Η περασμένη τετραετία ήταν γεμάτη επιτυχίες, κορυφαία στιγμή η παρουσία στο Basketball Champions League και το φτάσιμο στο Top 16.
Η πρόσκληση για συμμετοχή βέβαια ήταν σαφής και πρακτική. «Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας Καρδιτσιώτης είναι να πάρει το εισιτήριό του και να έρθει στο γήπεδο» — και τα διαρκείας, όπως είπε, είναι ήδη στη διάθεση του κόσμου, για να κατοχυρώσει τη θέση του σε κάθε αγώνα.
Δεν ξέχασε όμως και τις υποδομές. Η αντρική ομάδα μπορεί να είναι η βιτρίνα, αλλά πίσω της γίνεται «πολύ σκληρή δουλειά» στα τμήματα υποδομών. Οι έφηβοι κατέκτησαν πέρυσι την πέμπτη πανελλήνια θέση, και η ομάδα προχώρησε και στη δημιουργία ενός νέου πρότζεκτ: την ομάδα Νέων U22, που θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και συγκεκριμένα στην National League 2. Ένα εγχείρημα αλληλένδετο, όπως το περιέγραψε, με την προσπάθεια της μεγάλης ομάδας.