Με το 3-2 του Λούμπλιν στις αποσκευές του, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη (30/7, 20:45) τη Ντιναμό Κιέβου στην Τούμπα. Το ζητούμενο είναι η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά ήδη η προσοχή έχει στραφεί και στον άνθρωπο που θα σφυρίξει.
Η UEFA ανακοίνωσε πως τον επαναληπτικό θα διευθύνει ο Πολωνός Νταμιάν Σίλβερτσακ. Δίπλα του θα έχει τους συμπατριώτες του Σοκολνίτσκι και Καράσεβιτς, τέταρτο τον Κος, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Λάσικ και Πάσκεβιτς.
Το παρελθόν του Πολωνού με τον Δικέφαλο
Γνώριμος δεν είναι ο Σίλβερτσακ στην Τούμπα. Την περασμένη σεζόν, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, είχε σφυρίξει το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (0-0). Τότε, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση με παράπονα – κάτι που δεν είχε κάνει σε κανένα άλλο ματς εκείνης της χρονιάς. «Το σημερινό παιχνίδι απέδειξε ξεκάθαρα ότι διαιτητές που δεν ανήκουν στην ελίτ κατηγορία…», ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα.
Το παρελθόν με τον Πολωνό δεν σταματά εκεί. Είχε διευθύνει και την εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 2023 για το Conference League. Ούτε εκείνο το παιχνίδι είχε αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Δικεφάλου.
Το πρώτο ματς τελείωσε 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, θέλει να σφραγίσει την πρόκριση. Ο Σίλβερτσακ θα είναι στο επίκεντρο από την πρώτη στιγμή.