Φωτιά σε εργοστάσιο ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας – 32 πυροσβέστες και 10 οχήματα επιχειρούν υπό συνεχείς εκρήξεις

Φωτιά σε εργοστάσιο ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας – 32 πυροσβέστες και 10 οχήματα επιχειρούν υπό συνεχείς εκρήξεις

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε εργοστάσιο παραγωγής ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 13:30, έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυκνοί καπνοί τύλιξαν τις εγκαταστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Οι συνεχείς εκρήξεις δυσκολεύουν την κατάσβεση και αναγκάζουν τις δυνάμεις να δρουν με προσοχή, καθώς η φύση των υλικών μέσα στο εργοστάσιο ανεβάζει τον κίνδυνο. Εθελοντικές ομάδες της Κορινθίας συνδράμουν από την πρώτη στιγμή.

Η αναστάτωση στα Εξαμίλια είναι μεγάλη. Οι φλόγες φέρονται να έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν γειτονικά κτίρια ούτε υπάρχουν σπίτια κοντά.

Πρόσφατη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2024 είχε καεί ολοσχερώς βιομηχανία εκκλησιαστικών ειδών στα Εξαμίλια. Τότε, 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. Στο σημείο είχε βρεθεί και ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης.

Τώρα, η προτεραιότητα των δυνάμεων παραμένει ο περιορισμός της πυρκαγιάς και η ασφάλεια όσων βρίσκονται κοντά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ