Ελληνική εταιρεία refurbished συσκευών παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών

Ελληνική εταιρεία refurbished συσκευών παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών


Δεύτερες σκέψεις δεν χωρούν πλέον για την υπόθεση του e-shop που υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια στην αγορά των refurbished συσκευών. Η δικαιοσύνη μπαίνει στο κάδρο και οι υπεύθυνοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις για μια δράση που ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.

Η δικογραφία για το “λουκέτο” στις απάτες

Μόνο ο Συνήγορος του Καταναλωτή μέτρησε πάνω από 80 καταγγελίες, με το κουβάρι να ξετυλίγεται επικίνδυνα για τους εμπλεκόμενους. Πολλοί πλήρωσαν για «Presales -70%» και έμειναν με την όρεξη, περιμένοντας δέματα που δεν έφυγαν ποτέ από την αποθήκη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρέλαβε το σχετικό φάκελο, καθώς οι εξηγήσεις περί τελωνειακών κωλυμάτων και τεχνικών ελέγχων δεν έπεισαν πλέον κανέναν.

Αθέμιτες πρακτικές και νομικές συνέπειες

Φαίνεται πως η παραπλάνηση ήταν συστηματική, με το συγκεκριμένο κατάστημα να παίζει με την υπομονή και τα λεφτά των πελατών. Οι αρμόδιοι λειτουργοί είδαν κατάφωρη παραβίαση του Ν. 2251/1994, αφού οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές χτύπησαν κόκκινο. Πέρα από τη μηνυτήρια αναφορά, κινητοποιήθηκαν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι με τα ανύπαρκτα προϊόντα τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ