Με μια οριακή νίκη 79-78 επί της Βουλγαρίας, η Εθνική Γυναικών έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην Άρτα. Το 5ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» κατέληξε στα χέρια της ελληνικής ομάδας, η οποία έκανε το απόλυτο με δύο νίκες στο κλειστό των Κωστακίων.
Η ικανοποίηση του Καμπούρη για την προσπάθεια
Ο Νίκος Καμπούρης δεν έμεινε μόνο στο αποτέλεσμα, καθώς επιζητά διάρκεια στη φιλοσοφία του συνόλου που καθοδηγεί. “Προφανώς στα φιλικά τουρνουά δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη. Όταν όμως χτίζεις ένα mentality σε μία ομάδα, η νίκη είναι κάτι που σε παρασύρει και κάτι που σε κάνει να βελτιωθείς σε μικρά πράγματα. Στο δικό μου μυαλό ποτέ δεν παίζεις μόνο για το τελικό αποτέλεσμα”, εξήγησε ο προπονητής.
Παραδέχτηκε πάντως πως η αρχική προσέγγιση δεν ήταν η ιδανική. “Παίζεις για να κάνεις το μικρά πράγματα που θα σε φέρουν στη νίκη. Στην αρχή ίσως φέραμε κάτι από τον προηγούμενο αγώνα. Ίσως νομίζαμε ότι θα κερδίζαμε με 30-40 πόντους και σταματήσαμε να έχουμε υπομονή και διαβάσματα. Το καλό όμως είναι ότι τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν και με άκουσαν και τις ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που έκαναν. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο”, κατέληξε.
Το βλέμμα των παικτριών και η οπτική της Βουλγαρίας
Η Έλενα Μποσγανά, που ξεχώρισε με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης. “Έχει σημασία να παίρνεις δύο νίκες και την πρώτη θέση στο τουρνουά. Ήταν μια διαφορετική συνθήκη γιατί ήρθαμε μόνο για μία εβδομάδα εδώ, οπότε ήταν λίγο δύσκολα στην προσαρμογή. Παίζαμε όμως και για τη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη και θέλαμε να δώσουμε μια καλή εικόνα”.
Σχετικά με τις ελλείψεις στο ρόστερ, πρόσθεσε πως οι λύσεις στην Αρτα έδωσαν ευκαιρίες σε όλο το γκρουπ. “Υπήρχαν απουσίες, παρόλα αυτά αυτό ήταν καλό για τις υπόλοιπες αθλήτριες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να εξοικειωνόμαστε μεταξύ μας Προφανώς θα αγκαλιάσουμε τις υπολοιπες όταν επιστρέψουν και θα είμαστε πάλι όλες μαζί”, ανέφερε η διεθνής παίκτρια.
Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη ομάδα, ο βοηθός προπονητή Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε τον απολογισμό της δικής του δουλειάς. “Από το περσινό καλοκαίρι που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και προπόνηση με την προπόνηση είμαστε συνέχεια προς το καλύτερο. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη και το τουρνουά. Δεν μπορέσουμε να απλώσουμε την άμυνα όπως θα θέλαμε γιατί είχαμε το χθεσινό παιχνίδι με την Δανία όμως το τουνρουά κλείνει για εμάς με θετικό πρόσωπο”.
Τιμητική πλακέτα παρέλαβε η αρχηγός της Βουλγαρίας, Μπορισλάβα Χρίστοβα, από τον Χρήστο Γιώτη, αντιδήμαρχο αθλητισμού, πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Η κίνηση αυτή επισφράγισε τη φιλοξενία στο τουρνουά της Άρτας.
