Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε ανοιχτά για την κατάστασή του και την ομάδα του. Σε συνέντευξη στην εκπομπή Playmakers των καναλιών Novasports, ο σέντερ του Παναθηναϊκού εξέφρασε την πίστη του στον Θεό και την ελπίδα του για γρήγορη επιστροφή. Δεν κρύβει πόσο τον βασανίζει η απουσία από τα γήπεδα.
Η στήριξη από τα αποδυτήρια
Προσπαθεί να βοηθάει την ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί, ακόμα και χωρίς να παίζει. «Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όπως μπορώ, έστω και όχι στο γήπεδο. Προσπαθώ να είμαι φωνή στα αποδυτήρια και στην εξέδρα για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου όσο πιο πολύ μπορώ. Πρέπει να βάλω την ομάδα πρώτη, δεν μπορώ να κάθομαι και να κλαίω επειδή δεν παίζω.»
Η χαρά του έρχεται όταν βλέπει την ομάδα να κερδίζει, ακόμα κι αν λείπει εκείνος.
Το ντέρμπι και η πίστη
Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε θυμήθηκε έντονες στιγμές. «Ακόμα και αν δεν είμαι μέσα, θα είμαι χαρούμενος η ομάδα να πάει καλά. Έβλεπα το παιχνίδι με τη Φενέρ, είχε ένταση, πολύ trash talk. Τους κερδίσαμε όταν πήραμε τη Euroleague, μετά μας κέρδισαν αυτοί και πήραν τον τίτλο. Είναι ένα παιχνίδι από αυτά που μου αρέσουν, λησμόνησα τις καλές μέρες.»
Το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το περιμένει με αγωνία, όπως όλοι. Εξηγεί πόσο σκληρό είναι και τι χρειάζεται για να κερδίσεις. «Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το περιμένουν όλοι, θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Είναι σκυλομαχία, πρέπει να είσαι σκυλί. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το βλέπω απ’ έξω, κάθε φορά ιδρώνω σαν να έπαιξα. Πρέπει να είναι σκυλιά, πανέτοιμοι να ματώσουν και να αφήσουν την ψυχή τους στο παρκέ. Είτε 51-50, είτε 100-99, είναι νίκη.»
Κλείνει με μια βαθιά εξομολόγηση για την πίστη του. Ο Λεσόρ περνάει δύσκολες μέρες λόγω τραυματισμού, αλλά βασίζεται στον Θεό και στους δικούς του. «Δεν πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, αλλά πιστεύω στον Θεό. Προσεύχομαι να είναι εκεί για εμένα και την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο ψυχικά και σωματικά, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και τον Θεό, πίστεψα στους ανθρώπους που ήταν γύρω μου και ελπίζω να ανταμειφτώ σύντομα».
Δείτε εδώ το βίντεο από τη Nova με τη συνέντευξη:
{https://www.youtube.com/watch?v=sdVUS54_oFo}