Μπαντής υμνεί Καρέτσα και Τεττέη: Το ποδόσφαιρο που σπάει κάθε διάκριση

Μπαντής υμνεί Καρέτσα και Τεττέη: Το ποδόσφαιρο που σπάει κάθε διάκριση

Η Εθνική ομάδα νίκησε 3-2 τη Σκωτία χθες βράδυ. Ένα γκολ ξεχώρισε μέσα στον ενθουσιασμό. Το δεύτερο τέρμα ήρθε από ασίστ του Ανδρέα Τεττέη στον Κωνσταντίνο Καρέτσα, δύο παίκτες με ιστορίες μετανάστευσης από διαφορετικά μέρη.

Η μαγική συνεργασία στο γήπεδο

Ο Τεττέη, που γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα με γονείς από Γκάνα, πέρασε τη μπάλα στον Καρέτσα. Αυτός ο τελευταίος μεγάλωσε στο Βέλγιο, με Έλληνες γονείς που είχαν φύγει για δουλειά. Η στιγμή αυτή έφερε χαμόγελα σε όλους, δείχνοντας πώς το ποδόσφαιρο φέρνει κοντά κόσμο από παντού, χωρίς να νοιάζεται για καταγωγές ή σύνορα.

Τι λέει ο Γιώργος Μπαντής για αυτή την ιστορία

Έγινε μεγάλη κουβέντα γύρω από αυτό το γκολ. Ο Γιώργος Μπαντής, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, μίλησε ανοιχτά για το μήνυμα που στέλνει. «Ο Ανδρέας Τεττέη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από γονείς με καταγωγή από τη Γκάνα, δίνει την ασίστ στον Κωνσταντίνο Καρέτσα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο από Έλληνες γονείς.

Άραγε, πίσω από αυτό το γκολ πόσες ιστορίες ανθρώπων να κρύβονται;

Πόσα άγρυπνα βράδια με άγχος και φόβο να είχαν ζήσει οι οικογένειες των παιδιών πριν πάρουν την απόφαση της μετανάστευσης;

Τι είναι ικανό το ποδόσφαιρο να κάνει. Πόσο διδακτικό μπορεί να γίνει.

Εγώ αυτό το ποδόσφαιρο αγάπησα: το ποδόσφαιρο που ενώνει τους ανθρώπους, που δημιουργεί ιστορίες προς όφελος της ανθρωπότητας, που διαλύει όλες τις διακρίσεις. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα και μόνο έτσι το έχει ανάγκη η κοινωνία».

Αυτή η νίκη ήρθε σε φιλικό ματς, με την ομάδα να δείχνει χαρακτήρα. Πολλοί θα θυμούνται εκείνη την ασίστ για καιρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ