Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έριξε βόμβα χτες με την ανακοίνωση ποινών για 102 παίκτες που μπλέχτηκαν σε παράνομο στοίχημα. Έκαναν έρευνα σε πάνω από χίλιους αθλητές από όλες τις κατηγορίες, και τώρα 102 φάγανε αποκλεισμούς από μήνες μέχρι και χρόνο. Το τουρκικό πρωτάθλημα τρέμει, ειδικά με παίκτες από Σούπερ Λιγκ που αγκαλιάζουν ευρωπαϊκά ματς.
Πόσοι και πώς τιμωρήθηκαν
Δύο-τρία χρόνια τώρα το στοίχημα κάνει ζημιά στο ποδόσφαιρο εκεί κάτω, και η ομοσπονδία δεν αστειεύεται πια. Είκοσι τέσσερις παίκτες παίρνουν τρεις μήνες εκτός, δέκα άλλοι έξι μήνες, πέντε με εννιά μήνες και άλλοι πέντε με δώδεκα μήνες. Αυτοί οι αριθμοί βγαίνουν από απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου μετά από μακρά εξέταση.
Κανείς δεν περίμενε τέτοια έκταση. Οι ποινές για 102 ποδοσφαιριστές χτυπάνε ομάδες σκληρά, και κάποιες πέφτουν σε παίκτες που κυνηγάνε τίτλους. Ένα μάτσο από αυτούς έρχεται από κατηγορίες όπως η Α’ και Β’ Λιγκ, αλλά οι μεγάλοι σύλλογοι νιώθουν το πλήγμα πιο βαριά.
Παίκτες από Σούπερ Λιγκ και αντίπαλοι της ΑΕΚ
Στη λίστα ξεχωρίζουν τρεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Έρεν Ελμαλί της Γαλατασαράι παίρνει σαράντα πέντε μέρες εκτός γηπέδου, ενώ ο συμπαίκτης του Μετεχάν Μπαλτατζί φεύγει για εννιά ολόκληρους μήνες. Και ο Τζελίλ Γιουκσέλ της Σάμσουνσπορ, που θα ‘παιζε κόντρα στην ΑΕΚ στο Conference League, μένει επίσης σαράντα πέντε μέρες έξω – αυτό μπορεί να αλλάξει τα πάντα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Η Γαλατασαράι χάνει δυο παίκτες της. Στο Τραμπζονσπόρ, ο Μποράν Μπασκάν παίρνει τρεις μήνες και ο Σαλίχ Μαλκοτσόγλου σαράντα πέντε μέρες. Παρόμοια, στην Αντάλιασπορ ο Κερέμ Καγιααράσι μένει έξω σαράντα πέντε μέρες, ενώ στη Γκιόζτεπε ο Ιζέτ Φουρκάν Μαλάκ και ο Ουγούρ Καν Γιλντίζ παθαίνουν το ίδιο.
Συνεχίζουν οι αναταράξεις με την Εγιούπσπορ, εκεί ο Μικρεμίν Αρντά Τουρκόζ χάνει σαράντα πέντε μέρες. Στην Αλάνιασπορ τέσσερις παίκτες: ο Ιζέτ Τσελίκ, ο Ενές Κεσκίν και ο Μπεντιρχάν Οζγιούρτ με τρεις μήνες έκαστος, και ο Γιουσούφ Οζντεμίρ με εννιά μήνες. Ο Καραγκιουμρούκ βλέπει τον Φουρκάν Μπεκλεβίτς εκτός για σαράντα πέντε μέρες και τον Κερέμ Γιουσούφ Σιρκέτσι για τρεις μήνες.
Δεν σταματάει εδώ το πράγμα. Στον Καϊσερισπόρ, ο Μπερκάν Ασλάν παίρνει τρεις μήνες και ο Αμπντουλσαμέτ Μπουράκ δώδεκα μήνες. Η Κασίμπασα χάνει τον Εζέ Αλμπαϊράκ και τον Αλί Εμρέ Γιανάρ με σαράντα πέντε μέρες έκαστο, ενώ η Κόνιασπορ τον Αντίλ Ντεμιρμπάγ και τον Αλασάν Νντάο – ο δεύτερος με δώδεκα μήνες. Τέλος, η Σάμσουνσπορ με τον Γιουκσέλ όπως είπαμε.
Οι αναταράξεις στο τουρκικό ποδόσφαιρο φαίνονται καθαρά τώρα, με πιθανές αλλαγές σε ρόστερ και τακτικές. Δείτε εδώ αναλυτικά τις ποινές για τους 102 ποδοσφαιριστές.