Νέα σχετικά με το Nintendo Switch 2: Η τεχνολογία DLSS upscaling της νέας κονσόλας μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο περιμέναμε (βίντεο)

Νέα σχετικά με το Nintendo Switch 2: Η τεχνολογία DLSS upscaling της νέας κονσόλας μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο περιμέναμε (βίντεο)


Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολλές αναφορές που υποστηρίζουν ότι η επερχόμενη κονσόλα της Nintendo θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία DLSS upscaling της Nvidia. Το DLSS (deep learning super sampling) αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει αποκλειστικά στις κάρτες γραφικών της Nvidia και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την αναβάθμιση της ανάλυσης των videogames. Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς να πετύχουν καλύτερα γραφικά και πιο ομαλή αναπαραγωγή σε λιγότερο ισχυρά συστήματα. Περιστασιακά, χρησιμοποιείται επίσης και η τεχνολογία Deep Learning Accelerator (DLA) που χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή μηχανή σχεδιασμένη για να επιταχύνει τη λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τον Richard Leadbetter, συνιδρυτή του Digital Foundry, το Nintendo Switch 2 αναμένεται να διαθέτει DLSS, αλλά χωρίς την υποστήριξη του DLA. Σύμφωνα με αποκαλύψεις στο πιο πρόσφατο DF Direct Show, οι πηγές του Leadbetter αναφέρουν ότι το upscaling στη νέα κονσόλα της Nintendo μπορεί να περιοριστεί στα 1080p ή στα 1440p, ανάλογα με τον τίτλο του παιχνιδιού. Εάν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε η δυνατότητα upscaling σε αναλύσεις 4Κ φαίνεται απίθανη.

Όπως πάντα, πρέπει να διατηρήσουμε την επιφυλακτικότητά μας. Η Nintendo διατηρεί τα στοιχεία της σχετικά με τον διάδοχο του Nintendo Switch κρυφά. Το 2024 αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το θέμα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ