Η Sony κερδίζει υπόθεση αγωγής $500 εκατ. για παραβίαση πατέντας σε controllers

Η Sony κερδίζει υπόθεση αγωγής $500 εκατ. για παραβίαση πατέντας σε controllers


Η Sony κέρδισε μια δίκη ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με την παραβίαση πατέντας στη μέθοδο επικοινωνίας μεταξύ controllers και κονσόλας. Η αγωγή, που είχε κατατεθεί το 2017 από την Genuine Enabling Technology (GET), ισχυριζόταν ότι η Sony παραβίασε την πατέντα που καλύπτει τη σύνδεση των χειριστηρίων με τη συσκευή. Ωστόσο, το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ της Sony.

Μία από τις κύριες κατηγορίες της GET περιλάμβανε το γεγονός ότι οι κονσόλες και τα χειριστήρια PlayStation εκπέμπουν παράλληλα δύο διαφορετικά σήματα στις διαφορετικές συχνότητες για τις εντολές πλήκτρων και κίνησης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη GET, καμία συσκευή δεν μπορούσε να λάβει και να ανταποκριθεί σε αυτά τα δύο σήματα ταυτόχρονα μέχρις ότου εφαρμοστεί η λύση της ευρεσιτεχνίας της.

Η Sony υποστήριζε ότι η GET δεν απέδειξε ότι κάποια συγκεκριμένη λειτουργία στα χειριστήριά της ήταν “δομικά ισοδύναμη” με αυτά που περιγράφονται στα διαγράμματα της πατέντας της GET.

Ο δικαστής συμφώνησε με τη Sony, καθώς η GET δεν παρουσίασε αρκετές αποδείξεις και αποφάσισε υπέρ της εταιρείας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε παραβίαση πατέντας και έκλεισε την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ