Φήμη: Η Sony επιστρέφει στα handhelds, με νέο PlayStation Portable

Φήμη: Η Sony επιστρέφει στα handhelds, με νέο PlayStation Portable


Υπάρχει πιθανότητα η Sony να επιστρέψει στην αγορά των handhelds, με ένα νέο PlayStation Portable, το οποίο θα μπορεί να εκτελέσει παιχνίδια από το PlayStation 4. Αυτή η αναφορά προέρχεται από το ρωσικό δημοσιογράφο Anton Logvinov, ο οποίος είχε διαρρεύσει προηγούμενα τη φήμη ότι οι τίτλοι της Sony θα είναι διαθέσιμοι και σε υπολογιστές PC, χρόνια πριν ανακοινωθεί επίσημα από την εταιρεία.

Ο ίδιος τώρα αποκάλυψε ότι ο ιαπωνικός γίγαντας εργάζεται σε ένα νέο PSP για τίτλους από το PS4. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το σύστημα θα ξεκινήσει με παιχνίδια που είναι ήδη διαθέσιμα στο PC μέσω του Steam, και συνεπώς επίσης μέσω του SteamDeck, οπότε ενδέχεται να υπάρχει αμφιβολία για τις δυνατότητες της συσκευής.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τις λέξεις “Sony” και “handheld” στην ίδια πρόταση. Τον Φεβρουάριο του 2024, το κανάλι Moore’s Law is Dead αναφέρθηκε σε ένα νέο σύστημα με custom AMD APU, σχεδιασμένο για συμβατότητα με τίτλους του PS4 και PS5. Αν και υπάρχει πιθανότητα να μιλάμε για την ίδια συσκευή, ο Anton Logvinov δεν ανέφερε τίποτα για τίτλους του PS5.

Με την τεράστια επιτυχία συσκευών όπως το Nintendo Switch και το Steam Deck, και με την επιτυχία του πιο πρόσφατου PlayStation Portal, η πιθανή επιστροφή της Sony δεν φαίνεται ιδιαίτερα παράξενη. Φυσικά, όπως πάντα, πρέπει να διαβάζετε αυτό το άρθρο με επιφύλαξη μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Sony.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ