Επιτυχής Ορθοπεδική Χειρουργική Στη Βραζιλία Με Χρήση Του Vision Pro Της Apple (Βίντεο)

Επιτυχής Ορθοπεδική Χειρουργική Στη Βραζιλία Με Χρήση Του Vision Pro Της Apple (Βίντεο)


Το Vision Pro headset της Apple φένεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ σοβαρές καταστάσεις εκτός από την ψυχαγωγία. Ένας γιατρός στη Βραζιλία το χρησιμοποίησε με επιτυχία σε μια ορθοπεδική επέμβαση στον ώμο ενός ασθενή.

Ο δρ. Bruno Gobbato πραγματοποίησε την επέμβαση που αφορούσε ρήξη στον τένοντα του ώμου που προκαλείται από υπερβολική φθορά του ιστού. Ο Gobbato μοιράστηκε την εμπειρία του χρησιμοποιώντας το Vision Pro, αναφέροντας ότι οι κάμερες και οι αισθητήρες της συσκευής βοηθούν στην απεικόνιση των πληροφοριών σχετικά με την επέμβαση. Το MacMagazine αναφέρει:

“Η αρθροσκόπηση του ώμου κατά τη χειρουργική επέμβαση γίνεται με μια κάμερα στην άρθρωση, όπου οι χειρουργοί μπορούν να την παρακολουθούν μέσω μιας μεγάλης οθόνης υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο”.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο γιατρός στο YouTube, παρουσιάζει το πώς το Vision Pro τον βοήθησε να έχει πρόσβαση σε σημειώσεις, ακτίνες, κάμερες σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο Gobbato είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το HoloLens της Microsoft σε μια άλλη επέμβαση, αλλά σημείωσε ότι με το Vision Pro μπόρεσε έστω και να αντικαταστήσει πολλές άλλες συσκευές στο χειρουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ