Πώς η Τσέλσι αύξησε την αξία της παρά την 6η θέση στην Premier League;

Πώς η Τσέλσι αύξησε την αξία της παρά την 6η θέση στην Premier League;

Η Τσέλσι κατάφερε να διασφαλίσει συμμετοχή στην Ευρώπη τη νέα σεζόν παρά την χαμηλή της θέση στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Με τον ανάδοχο του Ποτσετίνο, Εντσο Μαρέσκα, να ξεκινά μια νέα εποχή, η ομάδα δείχνει αντίσταση στον χρόνο. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αξία της Τσέλσι έχει αυξηθεί αισθητά, φτάνοντας τα 2,75 δισεκατομμύρια λίρες, με υπέρβαση 500 εκατομμυρίων από την αρχική επένδυση του κ. Μπόελι.

Οι αναλύσεις βασίζονται σε κριτήρια όπως τα οικονομικά δεδομένα, η δημοτικότητα στα social media, η απόδοση του ρόστερ στο γήπεδο, τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και η ιδιοκτησία του γηπέδου. Η αύξηση της αξίας της Τσέλσι φτάνει το 9% για την τελευταία διετία, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα αξίας στα 4,42 δισεκατομμύρια λίρες, με αύξηση 27%.

Άλλες αγγλικές ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης παρουσιάζουν αύξηση στην αξία τους, ενώ η Λίβερπουλ και η Τότεναμ εμφανίζουν διαφορετικές τάσεις ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, η Τσέλσι συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και οι επενδύσεις φέρνουν αποδοτικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ