Η Πόρτο μπήκε και πάλι με το μαχαίρι στα δόντια, χωρίς να αφήσει στην Ακαντέμικα Βισέου ούτε την παραμικρή ελπίδα. Οι «δράκοι» επικράτησαν 3-0 στην έδρα των νεοφώτιστων για την τέταρτη αγωνιστική της Primeira Liga και έφτασαν στο «4 στα 4», παραμένοντας μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, στο +1 από τις επικίνδυνες θέσεις.
Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε μέσα σε μισή ώρα. Ο Αντρέ Σίλβα άνοιξε το σκορ στο 5′ και ο Βέλγκα διπλασίασε τα τέρματα στο 20′. Το κερασάκι έβαλε ο Γουίλιαμ Γκόμες στο 28′, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο η Πόρτο διαχειρίστηκε το ματς με απόλυτη ηρεμία.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής, η Αρούκα έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας 2-1 της Μαρίτιμο, και ανέβηκε στην πρώτη τριάδα. Η Σάντα Κλάρα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αλβέρκα, μένοντας στο 1-1 και χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις των πρωτοπόρων.
Το ξεκίνημα της σεζόν για την Πόρτο έχει ξεκάθαρα ταυτότητα: άμυνα, έλεγχος και γκολ στις κρίσιμες στιγμές. Οι «δράκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αργότερα στη χρονιά, φτάνοντας στο 6Χ6 με το 3-0 στην έδρα της Ρίο Άβε. Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία στο Κύπελλο Πορτογαλίας, όπου εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» με το ίδιο σκορ επί της Σιντρένσε. Στο πρωτάθλημα, η Σπόρτινγκ και η Μπενφίκα συνεχίζουν το κυνήγι της πρωτοπόρου, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τη φτάσουν.