Εκτός αποστολής στη Σεβίλλη ο Ρούμπεν Βάργκας, στο κάδρο του Ολυμπιακού το μεταγραφικό ενδιαφέρον

Εκτός αποστολής στη Σεβίλλη ο Ρούμπεν Βάργκας, στο κάδρο του Ολυμπιακού το μεταγραφικό ενδιαφέρον

Η απόσταση ανάμεσα στο ζητούμενο της Σεβίλλης και στα όσα έχουν φτάσει στα γραφεία των Ισπανών παραμένει μεγάλη. Οι Ανδαλουσιανοί αξιώνουν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ για τον Ρούμπεν Βάργκας, ενώ η πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού έφτασε τα 12. Πάνω σε αυτό το χάσμα πατάει όλη η υπόθεση, που έχει πάρει διαστάσεις σήριαλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα ισπανικά δημοσιεύματα, με πρώτο το ABC de Sevilla, φέρουν τους Πειραιώτες να έχουν συμφωνήσει με την πλευρά του Ελβετού για τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του. Πιο τολμηρό ήταν το ρεπορτάζ του ιταλικού TuttoMercato, που έκανε λόγο για οριστική συμφωνία και με τους δύο συλλόγους, με το πακέτο να διαμορφώνεται στα 12 εκατομμύρια συν 2 με μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης 10%. Από εκεί και πέρα, όμως, η εικόνα από το ίδιο το στρατόπεδο των Σεβιγιάνων φαντάζει πιο επιφυλακτική: επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει προκύψει και οι απαιτήσεις παραμένουν στα 15.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται να περιμένει το «πράσινο φως» για να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Η απουσία του από το πρόγραμμα προπονήσεων διαβάστηκε ως ένδειξη ότι οι εξελίξεις τρέχουν, προτού τελικά επιστρέψει κανονικά στην ομάδα — ο Λουίς Γκαρθία Πλάθα τον υπολογίζει όσο δεν έχει πέσει η οριστική υπογραφή.

Στη διεκδίκησή του έχει μπει και η Μπολόνια, γεγονός που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση των Ισπανών. Για τη Σεβίλλη, άλλωστε, η πώληση είναι σχεδόν επιβεβλημένη: τα χρήματα από τον Βάργκας προορίζονται να δημιουργήσουν χώρο στο μισθολογικό όριο και να χρηματοδοτήσουν τουλάχιστον τρεις ακόμα μεταγραφές.

Ο Βάργκας είχε αποκτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο από την Άουγκσμπουργκ έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και η αξία του εκτοξεύτηκε μετά το Μουντιάλ, όπου μέτρησε δύο γκολ και μία ασίστ σε έξι παιχνίδια με την Ελβετία. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν το χάσμα των περίπου τριών εκατομμυρίων ανάμεσα σε πρόταση και απαιτήσεις θα γεφυρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ