Σοφιάν Άμραμπατ: Ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο στον Άγιαξ

Σοφιάν Άμραμπατ: Ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο στον Άγιαξ

Στην Ολλανδία θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο Σοφιάν Άμραμπατ. Ο Μαροκινός μέσος ήρθε σε συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε για τη λύση του συμβολαίου του και μετακινήθηκε ως ελεύθερος στον Άγιαξ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Το deal με τους Τούρκους έκλεισε πρώτα, με την ομάδα να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει διάλυση της συνεργασίας τους. Από τη Φενέρ αποχωρεί έπειτα από συνολικά μια διετία, με την περασμένη σεζόν να την περνά δανεικός στη Ρεάλ Μπέτις, όπου αντιμετώπισε και τον Παναθηναϊκό — σκοράροντας μάλιστα απέναντί του.

Το όνομά του είχε βρεθεί το τελευταίο διάστημα ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Εκρέμ Κονούρ είχε μεταδώσει το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων, με τον Άμραμπατ να έχει εισηγηθεί και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε και ο παίκτης επέλεξε τελικά την Eredivisie.

Γεννημένος το 1996, ο διεθνής Μαροκινός έχει θητεύσει σε Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κλαμπ Μπριζ και Φέγενορντ. Για πολλά χρόνια η καριέρα του «έτρεχε» με στρατηγικό πλάνο από τον Ολλανδομαροκινό ατζέντη Μοχάμεντ Σινούχ, ωστόσο ο ίδιος έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» με τον άλλοτε εκπρόσωπό του. Παράλληλα, είναι αδερφός του Νορντίν Άμραμπατ, που είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ