Γιουβέντους – Πάρμα 2-0: Το απόλυτο με Γκονζάλες και Κουπμάινερς

Γιουβέντους – Πάρμα 2-0: Το απόλυτο με Γκονζάλες και Κουπμάινερς

Με τρεις βασικούς μεσοεπιθετικούς εκτός αποστολής και μια Πάρμα αποφασισμένη να μην παραδοθεί εύκολα, η Γιουβέντους έφτασε στη νίκη με τον πιο σφιχτό τρόπο στο Allianz Stadium. Το 2-0 επί των φιλοξενούμενων έδωσε στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι το απόλυτο δύο στα δύο στην πρεμιέρα της Serie A, με τη συγκομιδή να ανεβαίνει στους έξι βαθμούς ύστερα από το εναρκτήριο 1-0 επί της Φροζινόνε.

Για 62 λεπτά η «Μεγάλη Κυρία» έψαχνε τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων, με το πρώτο σουτ του Γκονζάλες να σταματά στο δοκάρι. Το 63′ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε ξανά από μακριά, με τη μπάλα να βρίσκει κόντρα και τον τερματοφύλακα να μην μπορεί να αντιδράσει — το 1-0 είχε γραφτεί. Ο Σπαλέτι είχε αναγκαστεί να στηθίσει διαφορετικά την ενδεκάδα, καθώς οι Κενάν Γιλντίζ, Γουέστον ΜακΚένι και Κεφρέν Τουράμ έμειναν εκτός με προβλήματα στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Δύο λεπτά μετά το πρώτο γκολ, η Πάρμα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Βικάριο να λέει «όχι» σε κοντινή προσπάθεια. Η απάντηση όμως ήρθε στο 88′, όταν ο Κουπμάινερς, μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με αριστερό πλασέ χαμηλά.

Η Πάρμα παραμένει χωρίς βαθμό, έχοντας ηττηθεί και στην πρεμιέρα εντός έδρας με 1-0 από την Κάλιαρι. Η επόμενη σειρά της Γιουβέντους βρίσκει τη Μίλαν στη 3η αγωνιστική, στις 6 Σεπτεμβρίου στο Τορίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ