Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πήραν τον τίτλο στη Volley League Γυναιών και γύρισαν στην κορυφή. Νίκησαν 3-0 τον ΖΑΟΝ στο Μετς, κάνοντας σκούπα στους τελικούς. Είναι η 27η φορά που κατακτούν το πρωτάθλημα.
Μετά το διπλό στο Ζηρίνειο, η ομάδα του Αλεσάντρο Κιαπίνι έδειξε ποιος είναι το αφεντικό απέναντι στον σύλλογο της Κηφισιάς. Χωρίς καμιά ήττα στα πλέι οφ και στους τελικούς, ολοκλήρωσαν μια σεζόν με μόλις μία απώλεια στην κανονική περίοδο. Πέρσι είχαν μείνει εκτός, αλλά φέτος τα κατάφεραν ξανά.
Πώς κέρδισαν τα σετ
Από την αρχή, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο γεμάτο γήπεδο. Το πρώτο σετ το πήραν εύκολα με 24-19, χάρη στα μπλοκ τους. Η Γουάιτ άνοιξε το σκορ με επίθεση, ενώ η Κωνσταντινίδου έκανε μπλοκ για να φτάσουν στο 14-9.
Ο ΖΑΟΝ αντέδρασε με κόντρα της Νικόλοβα και μπλοκ της Τικμανίδου, αλλά η Γουάιτ έβαλε τέσσερις πόντους σερί για το 21-15. Τελικά, η Μπένετ έκλεισε με επίθεση. Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα 7-9 και ο Κιαπίνι κάλεσε τάιμ άουτ.
Εκεί οι πράσινες γύρισαν το ματς με μπλοκ της Σάμαντα στο 12-9. Ο ΖΑΟΝ πάλεψε, αλλά η Γράβαρη έκανε μπλοκ στο 20-16 και σταμάτησε κάθε ελπίδα. Με σέρβις της Λαμπκόφσκα, το σετ τελείωσε 25-16.
Το φινάλε με πανηγύρια
Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 7-1 χάρη στα σερβίς της Κωνσταντινίδου. Η Μπένετ το πήγε σε 15-5. Ο ΖΑΟΝ μείωσε σε 19-14, αλλά δεν άντεξε.
Η Χατζηευστρατιάδου έβαλε τον τελευταίο πόντο για το 25-19. Τα σετ έληξαν 24-19, 25-16, 25-19. Το γήπεδο βούιζε από φωνές.