Ομιλίες για το περιστατικό με το γκολ στο clasico: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή

Ομιλίες για το περιστατικό με το γκολ στο clasico: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή

Η συζήτηση για τη διαιτησία στο clasico συνεχίζεται, με το υψηλό σημείο να είναι η μη κατακύρωση του γκολ του Λαμίν Γιαμάν, καθώς ο αγώνας Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα έληξε με σκορ 3-2, ενώ τότε ήταν στο 1-1. Η ισπανική ομοσπονδία αποκάλυψε το διάλογο μεταξύ του διαιτητή Θέσαρ Σότο Γράδο και του VAR.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι λόγω έλλειψης σαφούς τηλεοπτικού πλάνου που να αποδεικνύει πέρασμα της μπάλας τη γραμμή της εστίας, και λόγω έλλειψης τεχνολογίας γραμμής στη LaLiga, αποφάσισαν να μην εγκρίνουν το γκολ του 16χρονου ποδοσφαιριστή.

Ακολουθεί ο διάλογος όπως προέκυψε από τη δημοσίευση των ηχητικών:

Διαιτητής: Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει περάσει ολόκληρη.

VAR: Θα το ελέγξουμε, Θέσαρ. Περίμενε λιγάκι.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν υπάρχει goal line technology. Περιμένουμε το VAR. Ίσως ήταν γκολ. Το βλέπουμε. Όχι, δεν υπάρχει goal line technology.

VAR: Σέρχιο, σταμάτησε το όταν ο Λούνιν πιάνει την μπάλα και πήγαινέ το πίσω. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο διότι το γυρίζουμε 360 μοίρες διότι δεν έχουμε πλάνο.

Διαιτητής: Περιμένουμε. Δεν γνωρίζουμε.

VAR: Το έχουμε σταματήσει, μας κρύβει το σώμα του Λούνιν. Περίμενε ένα δευτερόλεπτο. Ψάχνουμε ακόμα απόδειξη. Αυτό δεν μου κάνει, ούτε αυτό, ούτε αυτό, επόμενο, ούτε αυτό, ούτε αυτό…

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε, είναι μια απόφαση πολύ σημαντική, δεν βιαζόμαστε. Βλέπουμε όλες τις κάμερες.

VAR: Δεν έχουμε άλλες. Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε άλλες κάμερες;

Διαιτητής: Δεν βιαζόμαστε. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε. Πρέπει να περιμένουμε.

VAR: Θέσαρ, θα αρχίσουμε το παιχνίδι με κόρνερ, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, άρα κόρνερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ