Ο Αλ – Ιτιχάντ, οι 215 εκατομμύρια και ο Σέρχιο Ράμος που είπε “όχι”!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ποιος μπορεί να αντιληφθεί αλλιώς; Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον επόμενο προορισμό της καριέρας τους, με βάση οποιοδήποτε κριτήριο επιθυμούν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να δελεαστούν από τεράστιες οικονομικές προσφορές και να αποφασίσουν να μετακινηθούν εκτός Ευρώπης, ακόμα και αν η λίγκα στην οποία θα αγωνίζονται δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Πολλοί ποδοσφαιριστές φέτος αποφάσισαν να μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος που έκανε αυτό το βήμα πέρυσι και ακολούθησαν πολλοί άλλοι, όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, μισή ομάδα της Τσέλσι, ο Ενγκολό Καντέ, ο Νέβες, ο Σαντιό Μανέ και πολλοί άλλοι που αναζητούν νέες προκλήσεις.

Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και γι’ αυτό το λόγο η επιλογή να πας στη Σαουδική Αραβία φέτος το καλοκαίρι έγινε η κανονικότητα. Ακόμα και γι’ αυτό το λόγο, εκτιμούμε περισσότερο τις εξαιρέσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Σάντι Καθόρλα. Αποχώρησε από τη Σαουδική Αραβία και επέλεξε να επιστρέψει στην Ισπανία και να αγωνιστεί με ελάχιστο μισθό στην Ρεάλ Οβιέδο, συνεισφέροντας σημαντικά στη βελτίωση των ακαδημιών της ομάδας.

Την ίδια επιλογή είχε βέβαια και ο Σέρχιο Ράμος. Είχε πρόταση να ενταχθεί στη Γαλατασαράι με 11 εκατομμύρια και να αφήσει για πρώτη φορά την Ευρώπη στην καριέρα του, επί πλέον εννέα εκατομμυρίων ετησίως.

Αρνήθηκε και τις δύο προτάσεις. Αγαπάει τη χώρα του. Είναι λάτρης της Ρεάλ Μαδρίτης και ήθελε να την αντιμετωπίσει ως αντίπαλος. Αποφάσισε να υπογράψει στη Σεβίλλη, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, με το μισθό του να ανέρχεται μόλις σε ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ναι, είναι εντυπωσιακό. Ναι, στην εποχή μας κάνει εντύπωση. Ο Σέρχιο Ράμος είναι η εξαίρεση. Σε μια εποχή που οι 215 εκατομμύρια για τον Μοχάμεντ Σαλάχ είναι κάτι απλό για τους Σαουδάραβες, υπάρχει κάποιος που λέει “όχι” σε τέτοια ποσά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ