Η Λαμία χωρίς άδεια για τη Super League 2

Η Λαμία χωρίς άδεια για τη Super League 2

Η αγωνιστική περίοδος 2025-2026 φέρνει εξελίξεις στην αδειοδότηση των ελληνικών ΠΑΕ, με κάποιες ομάδες να λαμβάνουν το “πράσινο φως” και κάποιες άλλες όχι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΕΠΟ: Ανακοίνωση και Αδειοδοτήσεις ΠΑΕ για 2025-2026

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αδειοδότηση των ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης εξέτασε τους φακέλους όλων των ομάδων της Stoiximan Super League 1 λαμβάνοντας τις σχετικές αποφάσεις.

Ποιες ομάδες έλαβαν άδεια για UEFA και Super League 1

Συνολικά 11 ΠΑΕ έλαβαν την άδεια τόσο για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA όσο και για τις εγχώριες διοργανώσεις της Super League 1. Αυτές είναι οι:

  • ΑΕΚ
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
  • ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
  • ΠΑΟΚ
  • ΑΡΗΣ
  • ΟΦΗ

Ομάδες που έλαβαν άδεια μόνο για Super League 1

Δύο ΠΑΕ έλαβαν άδεια μόνο για τη συμμετοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις της Super League 1. Πρόκειται για:

  • ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
  • ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η περίπτωση της ΠΑΕ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η ΠΑΕ Λαμία δεν έλαβε άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (Super League 1/Super League 2) για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026. Η ομάδα της Φθιώτιδας, παρά τον μαθηματικό υποβιβασμό της από τη Stoiximan Super League, δεν έχει λάβει ακόμα την απαραίτητη αδειοδότηση για τη δεύτερη κατηγορία.

Η μη χορήγηση άδειας δεν σημαίνει απαραίτητα αποκλεισμό από τη Super League 2, αλλά θα εξαρτηθεί από το είδος της παράβασης που διαπιστώθηκε, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ποινές όπως αφαίρεση βαθμών.

Δικαίωμα έφεσης

Κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης υπάρχει δυνατότητα άσκησης έφεσης εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την επίσημη κοινοποίησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ