Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη με 84-69 επί του Βελγίου στο Ευρωμπάσκετ U20

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη με 84-69 επί του Βελγίου στο Ευρωμπάσκετ U20

Η Εθνική Νέων Ανδρών έβγαλε αντίδραση στη Λιουμπλιάνα, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ U20. Μετά το ατυχές αποτέλεσμα της πρεμιέρας απέναντι στην Κροατία, το συγκρότημα του Κώστα Παπαδόπουλου επιβλήθηκε του Βελγίου με 84-69 στη «Στόζιτσε Αρένα».

Κυριαρχία στη ρακέτα και πιεστική άμυνα

Οι διεθνείς επέβαλαν τον ρυθμό τους μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, χτίζοντας διψήφια διαφορά ήδη από την πρώτη περίοδο. Η πιεστική άμυνα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ανάγκασε τους Βέλγους σε 18 λάθη, από τα οποία η Ελλάδα κέρδισε 28 πόντους. Παράλληλα, η κυριαρχία στη ρακέτα με 36-30 πόντους και η αποτελεσματικότητα στις δεύτερες ευκαιρίες έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής ομάδας.

[379182] ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ u20 2025 / ΕΛΛΑΔΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / eurokinissi)

Ο Παναγιώτης Παγώνης ξεχώρισε με 18 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα, ενώ ο Απόστολος Νικολαΐδης πρόσθεσε 15 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ. Σημαντική παρουσία είχε και ο Κωνσταντίνος Χαντζής, ο οποίος πέτυχε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ανδρέας Πατρίκης συνέβαλε επίσης με 10 πόντους.

Το βλέμμα στην Ισπανία

Η προετοιμασία της ομάδας, η οποία περιελάμβανε επιτυχημένα φιλικά τεστ με την Τουρκία, δημιουργεί προσδοκίες για μια ανταγωνιστική πορεία στη διοργάνωση. Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για σήμερα, 13 Ιουλίου, στις 19:00, όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Μετά το πέρας των αγώνων, όλες οι ομάδες προκρίνονται στη φάση των «16», όπου θα διεξαχθούν νοκ-άουτ αναμετρήσεις με αντιπάλους από τον τέταρτο όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 43-24, 61-46, 84-69.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ