Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου για 25 χρόνια στον Δήμο Αθηναίων από την ΕΟΕ

Το ιστορικό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, που βρίσκεται στην περιοχή του Ζαππείου, θα αναβιωθεί μετά από 11 χρόνια, καθώς ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με το μνημόνιο, το Κολυμβητήριο παραχωρείται για 25 χρόνια στον Δήμο, ο οποίος θα αναλάβει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του, ώστε να ανταποκρίνεται σε όλους τους δημότες και τους αθλητές της πόλης. Ο Δήμος θα επιβλέπει την πλήρη αποκατάσταση όλων των υποδομών του κολυμβητηρίου, ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εποπτεύει τις εργασίες και θα αναλαμβάνει τις απαραίτητες έγκρισεις.

Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1940, θα υποστεί πλήρη ανακαίνιση μετά από δεκαετίες λειτουργίας. Ο Δήμος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των χώρων. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και τη διάθεση του προσωπικού για τη λειτουργία του. Η συμφωνία αναδεικνύει τη συνεργασία που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην πόλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή της συμφωνίας και την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου. Το μνημόνιο πραγματοποίησε το όνειρο της ανακαίνισης του κολυμβητηρίου, που είχε καταφέρει να επιτευχθεί μετά από τρία χρόνια συζητήσεων. Με την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο στο κέντρο της πόλης, ενώ οι εθνικές μας ομάδες θα έχουν πλέον βελτιωμένες εγκαταστάσεις για την άσκησή τους. Το Κολυμβητήριο ανέστησε την ελπίδα των αθλητών κολύμβησης που είχαν προπονηθεί σε άλλα κολυμβητήρια τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ