Προβληματισμός στη Γαλλία για την κίνηση κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προβληματισμός στη Γαλλία για την κίνηση κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, δήλωσε ότι η πρωτεύουσα της Γαλλίας δεν είναι έτοιμη όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Υπογράμμισε την έλλειψη τρένων σε ορισμένες περιοχές και την ανάγκη για αξιοπρεπείς συνθήκες για τους Παριζιάνους.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη καταφυγίων για άτομα χωρίς στέγη σε μια συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό σταθμό “TMC”. Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την αδυναμία των μέσων μαζικής μεταφοράς να προσφέρουν ακρίβεια και άνεση.

Ο υπουργός μεταφορών, Κλεμάν Μπον, αντέδρασε στις δηλώσεις της δημάρχου, κατηγορώντας τη για προσπάθεια δημιουργίας θορύβου. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όλων στις επιτροπές προετοιμασίας των Αγώνων.

Η περιοχή του Παρισιού αντιμετωπίζει πρόκληση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς έχει δεσμευθεί ότι το 100% των μετακινήσεων θα γίνεται με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Το Παρίσι και η περιοχή Île-de-France αναμένεται να υποδεχτούν σχεδόν 15 εκατομμύρια θεατές και διαπιστευμένα άτομα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ