Ο Λεκλέρ poleman στο Όστιν, ο Φερστάπεν εκτός

Ο Λεκλέρ poleman στο Όστιν, ο Φερστάπεν εκτός

Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, κατάφερε να κατακτήσει την pole position στα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι του Όστιν, στο “Circuit of the Americas”. Έτσι, θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης του αγώνα την Κυριακή. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση θα εκκινήσουν ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Ferrari.

Ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο πρωταθλητής της περασμένης χρονιάς, Μαξ Φερστάπεν, ήταν έκτος των δέκα πρώτων οδηγών.

Τον Φερστάπεν ακόμα και εκείνη τη στιγμή οδηγούσε στην πρώτη θέση, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε λόγω παράβασης των ορίων της πίστας. Αργότερα, ο Ράσελ κατάφερε να τον ξεπεράσει και να τον ρίξει στην έκτη θέση.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός ήταν ότι ο Φερνάντο Αλόνσο αποκλείστηκε από το Q1 και έτσι διακόπηκε το σερί του να προκρίνεται σε κάθε Q3 φέτος.

Οι οδηγοί και οι ομάδες ετοιμάζονται πλέον για τον αγώνα σπριντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αλλαγές στο format του σπριντ από το 2023, το σπριντ γίνεται ένα νέο αυτόνομο χαρακτηριστικό στα τριήμερα των γκραν πρι και δεν επηρεάζει τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Πριν από τον αγώνα σπριντ, ο οποίος θα έχει διάρκεια 19 γύρων στο Όστιν, θα διεξαχθεί μια πρόσθετη περίοδος δοκιμών, η οποία ονομάζεται “Sprint Shootout” και θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ.

Οι δέκα πρώτοι οδηγοί στα δοκιμαστικά του γκραν πρι των ΗΠΑ είναι:

1. Σαρλ Λεκλέρ (Μονακό/Ferrari) 1:34.723

2. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 0.130

3. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.139

4. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.222

5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.356

6. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 0.358

7. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 0.366

8. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) + 0.431

9. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 0.450

10. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) + 0.744

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ